Najboljše pice v Novem mestu

Objavljeno: 07.10.2012

Kavarna AtmosferaCaffe, ki smo jo oblikovali in jo vodimo v podjetju Jakopin d.o.o., je septembra 2012 razširila svojo ponudbo. Po novem se naši gostje lahko okrepčajo s picami in solatami, v peči za pice pa vsako jutro spečemo tudi sveže sirove štručke in popečemo sendviče in toaste. 

AtmosferaCaffe želi ponuditi najboljše pice v Novem mestu, zato smo veliko časa posvetili pripravi receptur in iskanju vrhunskih sestavin. Kot osnovni sir uporabljamo le italijansko mozzarelo in se trudimo, da so pice obložene s svežimi sestavinami (vložene gobe ne pridejo v poštev), bazilikam v botaničnem kotičku kuhinje pa mojstra picopeka Bojan in Janez pridno smukata lističe.

Stavimo na izvirnost, saj so poleg klasičnega repertoarja na jedilnem listu tudi pice z bolj eksotičnimi sestavinami kot so med in orehi (pica Atmosfera), dimljen losos in kaviar. Kot nam je svetovala strokovnjakinja Malamačka, smo k picam ponudili tudi izbrana vina in uspešno presegli uveljavljen stereotip o pici in pivu. Jelenova pica (pelati, mozzarela, jelenova salama, sveži jurčki in kisla smetana) in Prinčičev Cabernet Franc – nepozabna kombinacija!

kuhinja za peko pic

Še vedno pa AtmosferaCaffe v osnovi ostaja kavarna, »kavarna z okusom«, v kateri  z užitkom spijete jutranjo kavo in pojeste še topel rogljiček, se sladkate s sladolednimi dobrotami in drugimi sladicami ter spijete pivo. Na prvi pogled spremembe niti ni opaziti. Manjši prostor za goste ob točilnem pultu smo diskretno preuredili v kuhinjski kotiček, za katerega se zdi, kot da je tam že od nekdaj.

 

 

Ker AtmosferaCaffe ni klasična picerija z velikimi mizami za velike krožnike z velikimi picami, je bil svojevrsten izziv poiskati krožnike primerne oblike in velikosti, da bodo ustrezali kavarniškim mizam. Nestandardne dimezije krožnikov je bilo treba upoštevati tudi pri obliki pice. AtmosferaCaffe zato peče ovalne pice, ki so dveh velikosti. Klasična velikost je za zelo lačne, za prigrizek pa so na voljo mini pice.

Mini pica                                                                                                                                                                                                                                                                                                                 Zdravo in slastno

prigrizek za manj lačne