Elektronski meni in pica kot vrhunska kulinarka

Objavljeno: 20.08.2012

Med poletnim potepanjem po Nemčiji smo se ustavili v La Baracci, unikatni italijanski restavraciji v osrčju Münchna. Poleg do potankosti premišljenega dizajna,  zaradi katerega prostor ob toplih rjavih tonih in lesu kot prevladujočem materialu kljub izčiščenosti in ravnim linijam učinkuje prijetno in domače, a vendarle ne rustikalno, nas je navdušil tudi poseben način naročanja. Hostesa te ob prihodu oboroži z identifikacijsko kartico in te pospremi do mize, tam pa vlogo natakarja prevzame tablični računalnik, s katerim se v miru odločaš med ponujenimi možnostmi in jih s prtiskom na zaslon sporočiš v kuhinjo. Udobno za gosta in natakarje, pa tudi za šefa restavracije, ki strežnega osebja ne rabi ves čas opominjati, naj gostu ob naročilu določene jedi ponudi še solato ali prilogo. Elektronski meni nas je s svojimi ponudbami primernih kombinacij jedi in pijač učinkovito prepričal, da smo naročili, več kot smo sprva nameravali. Vredno posnemanja.

tablica za naročanje

 

Seveda v italijanski restavraciji na meniju ne sme manjkati pica. Poskusili smo, kako je, če v prestižnem lokalu naročiš pico. Je pica pač pica? Bila je vrhunska pica. Recept pa enostaven: vrhunske, sveže sestavine in skrbna, delikatna priprava. Tako kot pri vsaki jedi.